Dunbedmetselwerk

Dunmetselen of in dunbed metselen is een traditionele metselmethode, waarbij de voegen tussen het metselwerk zeer dun zijn: 5 tot 6 mm breed. Hierdoor zijn ze bijna niet te zien. Bouwbedrijf Hobbelen heeft verschillende medewerkers in dienst met een specialisatie op het gebied van dunbed metselwerk. Ze gaan graag voor u aan de slag!

Wat zijn de voordelen van dunbed-metselwerk?

Dunbed metselwerk wordt om twee redenen gebruikt. De eerste reden is een esthetische: doordat het voegwerk nauwelijks zichtbaar is, komt de steen die gebruikt is beter tot zijn recht. De uitstraling van de stenen en de kleunintensiteit van de gevel komen zo mooier uit. De tweede reden om dunbed metselwerk te gebruiken, is dat er tijd en kosten mee bespaard kunnen worden: omdat dit een techniek is waarbij een dunne voeg wordt gebruikt, is achteraf nog voegen niet nodig. Dunbed-metselwerk is goedkoper dan verlijmen, waarbij de voeg eveneens versmald wordt.

Welke technieken gebruiken we bij dunbed-metselwerk?

Door middel van een aangepaste dun- of dunbedmortel worden de stenen traditioneel verwerkt. De dunbed-techniek hanteert voegen van circa 5 tot 6 millimeter en is aan te brengen met troffel en/of truweel. De dunbed-techniek wordt zeer veelvuldig gebruikt voor zuigende en niet-zuigende stenen. Doordat we gebruik maken van een speciale mortelspecie, die beter hecht dan gewone specie, is metselen met een dunne voeg mogelijk.

Steigerbouw

Naast Dunbed-metselwerk verzorgen wij ook de steigerbouw die gedurende de metselwerkzaamheden nodig is. Onze steigerbouwers zijn ervaren en deskundig en zorgen ervoor dat de steigers snel, efficiënt en veilig opgebouwd en afgebroken worden. Doordat u zowel het metselwerk als de steigerbouw bij één partij legt, weet u zeker dat beide werkzaamheden planning-technisch gezien optimaal op elkaar afgestemd worden.

Dunbed metselwerk door Bouwbedrijf Hobbelen

Kiest u voor dunbed metselwerk door Bouwbedrijf Hobbelen, dan kiest u voor echte specialisten in het vak. Onze dunbed-metselaars hebben een uitgebreide kennis en ervaring en bieden u een kwalitatief hoogwaardig resultaat. Binnen uw project hebt u bovendien een vaste contactpersoon, die uw aanspreekpunt vormt voor al uw vragen. Hij bespreekt gedetailleerd uw wensen en biedt deskundig advies. Uw contactpersoon is meerdere keren per week op locatie. Zo houden wij constante controle op de voortgang en uitvoering van werkzaamheden.

Wilt u meer weten over dunbed metselwerk door Bouwbedrijf Hobbelen? Neem telefonisch contact met ons op via 073-5498342 of via de mail info@bouwbedrijfhobbelen.nl.