Siermetselwerk

Waar bijzonder metselwerk optimaal tot zijn recht moet komen, zijn nauwkeurigheid, zorgvuldig werken en een passie voor het vak vereist. De specialisten van Hobbelen bezitten deze eigenschappen en brengen daarmee ieder (sier)metselproject tot een goed einde.

Soorten siermetselwerk

Bouwbedrijf Hobbelen kan u van dienst zijn met allerlei verschillende soorten siermetselwerk. Daarbij kunt u denken aan het inmetselen van een rollaag: een vorm van siermetselwerk die vaak toegepast wordt als decoratief element boven een kozijn. Ook een strek en een hanenkam worden vaak gebruikt als siermetselwerk boven een muuropening (deur of raam). Een strek is over de hele breedte even hoog, terwijl bij een hanenkam de bovenzijde trapvormig is afgewerkt. Daarnaast behoren ook vlechtingen, ook wel boerenvlechting of boerenvlechtwerk genoemd, tot de mogelijkheden. Deze bijzondere manier van metselen wordt meestal toegepast in topgevels. Door een aantal lagen stenen haaks op de schuine muurrand aan te brengen, ontstaat een soort vlechting in het metselpatroon.

Ook voor onder andere sierbogen, muizentanden (een bijzondere ‘rand’ in het metselwerk) en uitkragend metselwerk (het geleidelijk overstekend uitmetselen van steenlagen) kunt u uitstekend bij ons terecht. Onze specialisten zijn bovendien bedreven in het maken van echte huzarenstukjes, waarbij zelfs het inmetselen van een vlinder al ooit door ons gerealiseerd is. Heeft u zelf specifieke vragen of ideeën? Bespreek ze gerust met ons, we denken graag met u mee!

Technisch perfecte uitvoering

Siermetselwerk vergt vaak net wat meer concentratie en zorgvuldigheid dan regulier metselwerk. Onze specialisten kennen het vak, weten waar de valkuilen liggen en gaan met grote nauwkeurigheid en aandacht te werk. Daarmee zorgen we voor een technisch perfecte uitvoering van uw siermetselwerk. Binnen uw project hebt u bovendien een vaste contactpersoon, die uw aanspreekpunt vormt voor al uw vragen. Hij bespreekt gedetailleerd uw wensen en biedt deskundig advies. Uw contactpersoon is meerdere keren per week op locatie. Zo houden wij constante controle op de voortgang en uitvoering van werkzaamheden.

Steigerbouw

Tijdens de metselwerkzaamheden verzorgen wij ook de steigerbouw die op uw project nodig is. Doordat wij dit in eigen hand hebben, kunnen wij de steigerbouw zo efficiënt mogelijk afstemmen op onze andere werkzaamheden. Onze steigerbouwers zijn ervaren en deskundig en zorgen ervoor dat de steigers snel en veilig opgebouwd en afgebroken worden.

Wilt u meer weten over siermetselwerk door bouwbedrijf Hobbelen? Neem telefonisch contact met ons op via 073-5498342 of via de mail info@bouwbedrijfhobbelen.nl.